Coworth Park - UK

Imprimer
Dorchester Collection, owners have added another prestigious UK venue to their portfolio; Coworth Park. Situated at the heart of historic Britain, set in its own Berkshire parkland, within walking distance of Windsor Great Park, and a stone’s throw...
Description du produit

alt

Coworth Park Hits the High Note

Fiche technique

 

Dorchester Collection, owners have added another prestigious UK venue to their portfolio; Coworth Park. Situated at the heart of historic Britain, set in its own Berkshire parkland, within walking distance of Windsor Great Park, and a stone’s throw from the River Thames.

 

A building of such unequivocally high standard of design and luxury has to include the most flexible, powerful and reliable of AV systems to meet function demands both now and in the future. The owner demanded the very best audio reproduction, with flawlessly even coverage, without compromising the interior design of these beautiful spaces – a very tough call.

 

Amina Invisible Loudspeakers were duly specified and installed in a large proportion of Coworth Park, particularly in the ground breaking spa complex. Once plastered over and decorated along with the rest of the ceiling or wall, the product becomes totally invisible.

 

The product is used within the Patisserie restaurant area, the gym, reception area, VIP lounge, the relaxation area, and is even featured in the men’s and ladies changing facilities. The Invisible Loudspeakers are particularly ideal for wet areas, as once plastered over and decorated, the speakers themselves are sealed off from any humidity.

 

The charming but less formal Barn Restaurant with its stone floor, and large glass doors opening out to a courtyard for alfresco dining, uses only four ceiling mounted Amina Invisible loudspeakers to fill the entire space.

 

Coworth Parks’ Drawing Room provides a comfortable environment to relax and indulge in the elegance of a period house. Pianists regularly entertain in this room, with vocal reinforcement being provided through the Amina Invisible devices built in to the main plaster ceiling and the adjoining conservatory timber ceiling, to create an all-round marvellous ambience.

 

Dorchester Collection deliberately set out to develop a truly luxurious, sustainable property and one of the greenest hospitality venues so far seen in the UK. Not only did they more than achieve it, but they did it with perfect style and perfect audio.

Coworth_Park_Case_Study2

Console de débogage Joomla!

Session

Profil d'information

Occupation de la mémoire

Requêtes de base de données